joi, 10 martie 2011

Previzibil, te tot invarti in cerc, se schimba doar detalii

            Nu credeam ca unele lucruri se termina exact asa cum au inceput, nu cred in coincidente, nu cred in "actiuni neprevazute" pentru ca in permanenta gandesti urmatorul pas pe care il vei face. O zi calda de primavara cu un soare zambitor si un cer coplesitor de albastru. O plimbare devreme cu prietenii, un ciripit si o impacare cu sine, o aplanare a unor conflicte interioare ce imprumuta linistea mortuara, sau poate mai degraba am adoptat doar doza necesara de indiferenta. O zi de scoala putin diferita. Asemanari izbitoare. Am incheiat ziua cu vise , cu un zambet larg si o febra musculara greu de imaginat.
           Astept...
                                              ..... cred ca ziua de dupa azi


       ......iar azi este in fiecare zi!.

duminică, 6 martie 2011

"Sentimente incomode"

            Parca ieri fulgii de nea pareau mai calzi,
            erau inconjurati de speranta mea
            Soarele a disparut si a luat cu el toate visele
            Au ramas gandurile ce-mi construiesc amintirile.

            



  

miercuri, 2 martie 2011

"Zambete fortate"

          Cand incerci sa para ca totul este la locul lui, totul este roz sau albastru ca cerul senin, iar defapt in tine fierbe adanca povara a propriilor cugetari, presiunea aceea te lasa fara suflare.
           Incercarea disperata de a zambi devine imposibila, caci metamorfoza dintre trup si suflet este singura cale catre zambetul deplin. Priviri duioase ce sunt incetosate de lacuri tulburate, ganduri ravasite de gesturi nesemnificative, reactii indescifrabile, toate ascunse sub invelisuri aparente. Te-ai intrebat vreodata de ce faci toate astea? Poate ca incerci sa ti protejezi intimitatea, sau sa nu ii faci pe altii sa se intristeze, dar cred ca cel mai bine e sa fi tu insuti, caci prefacandu-te ii lovesti pe ceilalti fara sa iti dai seama.
           Fericirea de azi neutralizata cu lacrima de maine, amplificata cu surasul de ieri,  iti vor da starea ce va urma.Sa nu fi uimit daca nu te intelegi, pentru ca esti o fire ceva mai complexa decat banuiai.
           Fara superficialitate, fara minciuna.... Sunt foarte curioasa cum ar arata lumea, daca toti ar spune exact ceea ce cred, daca s-ar comporta exact asa cum simt, impunandu-si doar regulile cuviincioase ale vietii colective.
          Peste o intamplare treci repede cu vederea, dar sentimentele care se construiesc in urma acesteia iti coloreaza destinul, ele nu dispar, doar se preschimba.
         Am dobandit o doza de indiferenta care ma ajuta sa trec peste multe, amintiri de povestit sau doar de pastrat in suflet. Preocuparile noastre principale, pe care le pot compara cu un process de auto-torturare iti intuneca orizontul, te fac nepasator fata de lucrurile special create pentru a te bucura.
         Ceea ce ne lipseste cu adevarat este recunostinta. Indura, treci cu vederea, spera, impune-te, analizeaza, critica atunci cand e cazul, construieste in interiorul tau, ofera ceea ce ai de daruit, crede in ceilalti, fi tu insuti.

           Privesc si zambesc la fulgul de nea ce coboara asupra-mi, iar raza de soare care trezeste speranta, imi ridica sprancenele spre cer, tot ceea ce am vrut si ce-mi doresc, zambesc cu sufletul!.
            Caci lucrurile mari nu prea mai au insemnatate, iar tot ceea ce te mai face uneori sa fi cu adevarat fericit este regasit doar in “banalitati”, in cele mai neimportante gesturi, iar daca te intrebi de ce, iti voi spune ca acelea sunt lucrurile care au o singura fata, sunt lucrurile mici care trebuie sa te faca fericit fara sa te conditioneze, trebuie doar sa le intelegi..
         Bucura-te de nimic, multumeste pentru ceea ce ai, fi fericit pentru ceea ce nu ai pentru ca poate nici macar nu ai nevoie. Aspira catre lucruri marete, viseaza, caci acesta este drumul catre stele.
         Ma invart in jurul unei idei fara sa stiu care este aceea. Incerc sa mi identific sentimentele, dar acestea se ascund de mine. Indiferenta este starea care imi defineste starea in acest moment, iar unda luminoasa care mi-a patruns pe fereastra intr-o zi incepatoare de primavera ma rasfata, ma mangaie. Buzele mi se arcuiesc, inchid ochii si visez, iar acest suras isi pune amprenta pe mine pentru orele de liniste pe care le mai am. Visez..