sâmbătă, 30 octombrie 2010

"Idei"

    Caci astazi, obligata sa ma eliberez pentru restul saptamanii trebuie sa ma apuc de ceva teme, ca de exemplu in momentul de fata ,privesc spre o alba foaie de hartie  si incerc sa gasesc ceva  ce mi va rezolva  lipsa de idei in realizarea temei la romana. Sunt nevoita sa fac un monolog , dar sincer cu cat ma chinui mai mult cu atat simt ca a mea imaginatie devine din ce in ce mai pustie.
         Probabil  ca imi va lua ceva timp pana imi voi da seama ce pot scrie, dar cert este  ca al meu gand zboara departe. Ma tot gandesc  la stelele  de pe infinitul cer,oare ce-or insemna intr-adevar,  oare care este misterul lor, ce este ascuns in spatele lor, chiar nu stiu de ce aceste ganduri ma apasa?
        Chiar m- am observant pe mine insumi , iar de la un timp, simt cum m-am schimbat si incerc sa creez si sa inventez, vreau sa vad totul dincolo de aparenta, vreau sa ajung pana la capat , sa descopar, iar daca nu este nimic de inteles incerc sa construiesc o aparenta in jurul esentei. Nu sunt sigura ca ma pot intelege pe mine insumi , cred ca ar fi destul de dificil sa fac asta, dar nu vreau sa ma inteleg, vreau sa fiu doar eu.
       Raman cu inima plina, cu imaginatia zburdalnica, idei neintelese si ganduri framantatoare ce mi apartin numai mie, si stiu , sunt sigura ,fiecare persoana cu putina ratiune are astfel de ganduri, care de.asemeni  ii apartin doar ei.

"Remediul"

            Un zambet este medicamentul pentru orice boala, o mangaiere este o alinare  pentru orice suferinta, o apreciere inseamna mai mult decat se poate descrie.Niciodata nu ai cum sa exprimi in intregime o stare, un sentiment, o imagine, pentru ca inima este cea care creaza ,iar cuvinte pe masura creativitatii sale nu s-au inventat, dar uneori toate astea pot fi inlocuite cu un zambet....

marți, 26 octombrie 2010

"Constatari"

              Tacerea dupa furtuna urmata de lacrimile dupa constatari, suflet ranit dupa gesturi necugetate, idei ravasite, ochi inmarmuriti, iar toate astea pentru ca nu te cunosti indeajuns pe tine insuti.
             Fericirea de ieri si de maine sunt intunecate de intamplarile de azi.Cand te gandesti ca apare soarele, cerul se acopera cu nori.Adierea vantului de toamna , mireasma frunzelor uscate, privirea dulce a soarelui dispar, sub panza de sentimente.
             A plouat, a iesit soarele, apoi va reincepe totul, sau poate nu...Speri la ziua de maine, speri la viata de dupa, speri la eternitate..
            Timpul se scurge, viata devine moarte, copilaria maturitate, totul se schimba.
            As vrea sa renunt la sentimente, dar nu as mai fi eu, as vrea sa fiu indiferenta , dar nu as mai fi eu.Cred ca tot ceea ce pot face este sa ma prefac , imi sterg tristetea cu un zambet fals si-mi alin constiinta cu vise amagitoare.

duminică, 24 octombrie 2010

"O deghizare"

                               Viata este doar o balta cu suferinta din care te ridici sa te usuci,iar apoi te scufunzi din ce in ce mai mult.Aceasta este una dintre concluziile pe care le-am obtinut dupa o zi in care am pornit optimista si am sfarsit cu un gram in plus de pesimism.Poate maine nu va fi la fel, sau poate va fi mai rau...
                 Cert este ca nu poti fi sigur de nimic si unul dintre singurele lucruri pe care il poti face este sa presupui, sau sa nu te chinui cu gandul acesta si sa iti vezi doar de momentul pe care il traiesti.Sincer nu stiu care dintre aceste gandiri este cea corecta si nici nu vreau sa aflu.. ,de aceea sper la o evadare cat mai rapida in ireal iar singura portita de scapare pe care am descoperit-o este imaginatia , in care orice devine realitate.
                  Nu cred ca pot gasi vreodata o incheiere pentru ca mereu voi mai avea cate ceva de spus asa ca nu pot decat sa visez..

miercuri, 20 octombrie 2010

"Sentimente neintelese"

              Cand simti ca o persoana mai mare ca tine te intelege, ca iti cunoaste si cele mai adanci vise, ca simte o data cu tine trairile tale si isi aduce aminte de copilaria sa prin tine este un sentiment ce iti umple inima si sufletul, atat pe interiorul lor cat si exteriorul acestora.
               Probabil ca acesta este unul dintre cele mai frumoase sentimente. De asemenea iti formezi in minte un model inspirat de o anumita persoana si te gandesti ca poate asa vei ajunge si tu o data. Si bineinteles un model nu il iei ca atare.Un model reprezinta o insumare de calitati pe care le iei de la un individ  si le asociezi cu alte calitati pentru a da nastere unui nou individ, unei noi personalitati...
              Fericirea este atat de rara si de scumpa incat tebuie sa pretuiesti fiecare gram din ea,iar varsta adolescentei este cea mai bogata in acest cristal.Pretuieste fiecare moment!
               Mi-as fi dorit sa pun aici o imagine cu o persoana ce reprezinta pentru mine un exemplu.Dar dupa cateva minute de cautre chiar mi-am dat seama ca nu  pot gasi pe internet asa ceva deoarece fiecare individ este unic, iar toate acele calitati se intrunesc sub chipul modelului tau.Asa ca am renuntat si voi tine acel portret doar pentru mine ca un mic secret, in schimb am imprimat in aceasta postare o imagine semnificativa a adolescentei si nu numai....

duminică, 17 octombrie 2010

"Imi place"

                                  Imi place sa descriu ,natura ,dragoste, priviri si sentimente
                                  Imi place sa simt natura , dragoste , priviri si sentimente
                                  Imi place sa cred in natura , dragoste , priviri si sentimente
                                  Imi place sa visez despre natura ,dragoste ,priviri si sentimente
                                  Si de aici sunt toate, caci descriu ,caci simt ,caci cred si ca visez...


"Tu soare.."

                    In dimineata aceasta(15.sept.2010), in drumul meu obisnuit spre scoala, intr-o zi de toamna in care multe suflete sunt ravasite, acesta mi-a zambit, iar privirea s-a mi-a ajuns pana in fundul inimii.Imi lumina sufletul printre frunzele ingalbenite ale copacilor.
                   Privirea aceea luminoasa m-a facut sa ma simt implinita, m-a facut sa simt ca tot ceea ce era in jurul meu imi apartinea.
                   Mi-am continuat drumul , iar castile pe care le aveam in urechi  parca amplificau sentimentele ce le purtam asupra mea.Lumina privirii sale si muzica ma inconjurau.
                   Acum (13:54), ma aflu in clasa si privesc pe fereastra spre el. Razele sale au fost acoperite de ceata norilor, dar pentru ca il stiu acolo sper la ziua in care ma v-a imbratisa cu toata caldura sa.
                  Imi voi continua in mod obisnuit ziua ,dar imi voi pastra pe buze zambetul provocat de el.
                

miercuri, 13 octombrie 2010

"Viata,dragoste si anotimp"


                    


                         Soare arzator, iubiri inchegate..
                         Suflete untie..
                         Vieti neregasite..
                         Caci asa si-a pus amprenta ultima iarna..





              
  O dimineata tarzie de toamna,
  Sentimente ratacite in fundul sufletului
  Dragoste nebanuita inconjurandu-ma..
   De la cel de sus, de la cei de langa mine..
     


                          Sentimente ametitoare, ganduri ravasitoare,
                          Toate intr-o dimineata tarzie...


                          O iarna infrigurata,inimi inmarmurite...
                          Ganduri smerite..
                          Sentimente inghetate, pierdute..


                          Renasteri si nasteri inimaginabile
                          Ganduri ce invie , sentimente ce cresc..
                          Atatea cuvinte, incerci sa le conturezi,
                          Dar cel mai bine,
                           E sa le selectezi.....


                 

"Spontan, dar din adancuri.."



         Sincer e cam tarziu, iar maine am o zi noua de scoala si credeti-ma am la teme....Dar ascultand o melodie am simtit nevoie sa vin sa ma descarc(I Can't Help It-Nevertheless).
             Nici nu stiu ce sentimente si cate sunt cele ce-mi strabat inima in acest moment... dar imi asum riscul de a vi le spune care sunt cele care le banuiesc...liniste, dragoste..vise.. si chiar si durere in acelasi timp...Imi vine sa rad cu lacrimi de tristete si sa plang de fericire....
             Toate aceste elemente contrasteaza in sufletul meu de la o secunda la alta.... cu o viteza imposibil de descris in cuvinte... si nu vreau sa ma gandesc la sfarsitul versurilor... caci imi place starea aceasta pe care o am... tocmai din acest motiv, scriind aici tot dau replay acestei melodii...nu vreau ca o alta melodie sa mi schimbe aceste note sufletesti...
              Imi trec atatea chipuri de persoane prin fata ochilor , apoi incetosandumi-se privirea de lacrimi imi vine a rade de naivitatea pe care o simt prezenta... de copilaria care mi strabate sufletul chiar daca cateodata intalnim diferenta dintre esenta si aparenta..
              In acest moment nu stiu ce am scris cateva randuri mai sus si chiar nu vreau sa le citesc... Doar imi pun credinta si sper la o alta mare minune, la fel ca toate celelalte care le intalnesti la fiecare colt si incerci sa le numesti pe aceasta "stiinta"....
             Acum ma retrag linistita , caci nu stiu daca ma pot scuza profesoarei de matematica in felul acesta:
" Imi pare rau ca nu m-am pregatit pentru ora dar am avut treaba....pierzand timpul pe blog... sau gandindu-ma la imposibil sau la absolut...", iar tema la romana chiar tin neaparat sa o fac maine dimineata..
             Nu cred ca am facut acest blog pentru a reprezenta un jurnal public ci tocmai de aceea  tin sa reamintesc faptul ca este o "inspiratie ce-mi poarta scrisul pe hartie", sau adaptand toate acestea "degetele pe tastatura".

luni, 11 octombrie 2010

"Magia ei..."

                Ea este cea care te inconjoara din toate directiile posibile...Este cea care te umlpe pe dinauntru si te poate face cel mai fericit, este cea care iti lumineaza cea mai neagra zi si iti ofera somnul , intunericul in cea mai alba noapte.Trebuie aleasa corect pentru ca aleasa necorespunzator este cea care te poate distruge.
          Este cu tine oriunde, oricand ,in orice stare. Atunci cand te distrezi , atunci cand te plictisesti, atunci cand iti este rau ,atunci cand visezi ....
         Nu ai nevoie de o anumita varsta pentru a fi alaturi de ea.          Majoritatea artistilor se intrec pentru a obtine cel mai bun rezultat, si intr-adevar este destul de complicat , cel putin pentru mine care constitui o adevarata poluare...
         Trebuie sa ai un adevarat talent pentru a putea construi o asemenea creatie ce poate schimba atatea lucruri, si pacat ca unii nu arata asta in orice moment al vietii lor...
         De fapt tot ea este aceea care mi a dat ideea de a scrie pe acest blog , in acest moment .Confirm exactitatea celor relatate mai sus printr-un experiment propriu.Inainte de a o intalnii in aceasta dimineata tarzie eram chiar trista , iar acum radiez, am intalnit-o pe ea , muzica......

sâmbătă, 9 octombrie 2010

"Cer fara ploaie-i dragoste mare"


                                                       Cer fara ploaie-i dragoste mare


                                                                Norul se-aduna,se strange si pica
                                                                Se-aduna in graba,deasupra-ti si pica
                                                                Iar inima plange,suspina si striga
                                                                Da-te-ntr-o parte ca rau ma mai pica

                                                                Incerci sa triumfi,sa ti fie mai bine
                                                                Te duci mai incolo,dar ce crezi, tot pica,
                                                                Apoi pica, nu, ploua si doare!
                                                                Si gaura iata din ce-n-ce-i mai mare
                                                               
                                                                Acum e o floare, a ghetii dantela
                                                                Iar eu simt o lipsa adanca-i si mare
                                                                Si creste durerea ,si creste,si afunda
                                                                Iar rosia para ,nu plange,nu doare,ci urla de jale
                                                                Ei, fulgul de nea, fiori ii dadea
                                                                Si-acum ,saraca de ea, nu mai simtea

                                                                Nu pica, nu ploua, nu doare, nu-I jale
                                                                S-a prefacut in strop de credinta
                                                                S-a dus acum pe partea cu soare,aceasta era singura cale,
                                                                Acum sufletelul spera sa-i fie doar cerul
                                                                Doar cerul cu soare…
                Asa cum era-n seri-arzatoare….